De voordelen en nadelen van beton ciré op de muur

Beton ciré is de afgelopen jaren steeds populairder geworden als wandafwerking in zowel woningen als commerciële ruimtes. Het is een veelzijdig materiaal dat een moderne uitstraling aan je interieur geeft. Graag leggen we je uit wat beton ciré is en wat de voor- en nadelen zijn van beton ciré op de muur.

Wat is beton ciré?

Beton ciré is geschikt is voor zowel wanden als vloeren. Beton ciré betekent letterlijk gewreven beton een komt van oorsprong uit Frankrijk. Daar gebruikten ze het als techniek om beton een mooiere uitstraling te geven, ook al was het toen wel een dikker product. In de loop van de jaren is het product ontwikkeld tot een strakke stuc, wat met een dunne laag wordt aangebracht. Het is slechts een paar millimeter dik, waardoor het uitstekend toepasbaar is op muren. Het is licht van gewicht, en heeft een natuurlijke en rustige uitstraling. Bovendien heeft het de looks van echt beton. Daarnaast is het door haar voordelen een ware trend geworden in de renovatie van woningen en bedrijven.

Exclusieve look met een beton ciré wand van SUELO  Exclusieve look met een beton ciré wand van SUELO

De voordelen van beton ciré op de muur

  • Persoonlijke stijl: beton ciré biedt een eigentijdse en minimalistische uitstraling die goed past bij verschillende interieurstijlen, van industrieel tot modern. Je kunt kiezen uit een breed scala aan kleuren en afwerkingen om de gewenste sfeer in je ruimte te creëren. Zo kunnen we rekening houden met je eigenlijk persoonlijke voorkeur.
  • Naadloze afwerking: beton ciré wordt aangebracht in dunne lagen en vormt een naadloos oppervlak op de muur. Dit betekent dat er geen voegen of naden zijn, wat zorgt voor een strakke en uniforme uitstraling.
  • Waterbestendig: beton ciré wordt afgewerkt met een waterdichte coating, waardoor het geschikt is voor gebruik in vochtige ruimtes, zoals badkamers en keukens. Dit maakt het een praktische optie voor wanden in deze ruimtes.
  • Eenvoudig schoon te maken: omdat het een naadloos oppervlak heeft, is beton ciré gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Je kunt eenvoudig vlekken en vuil verwijderen met een vochtige doek en een mild schoonmaakmiddel.
  • Wand en vloer op elkaar afstemmen: als je kiest voor een beton ciré muur, dan kun dat direct doortrekken richting een passende gietvloer in dezelfde kleur en stijl.
  • Zeer duurzaam en resistent: in tegenstelling tot andere coatings onderscheidt beton ciré zich door haar duurzame materiaal dat niet barst. Ook is het vrijwel bestand tegen krassen en stoten.

De nadelen van beton ciré op de muur

  • Vereist vakmanschap: het aanbrengen van beton ciré op de muur vereist vakmanschap en ervaring. Als het niet correct wordt aangebracht, kunnen er scheuren of andere onvolkomenheden ontstaan. Daarom is het verstandig om de werkzaamheden altijd te laten uitvoeren door een professional, zoals SUELO Gietvloeren.
  • Gevoelig voor krassen: ondanks zijn duurzaamheid is beton ciré gevoeliger voor beschadigingen door scherpe voorwerpen. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn om beschadigingen te voorkomen.
  • Problemen bij slechte oppervlaktereparatie: wanneer beton ciré verkeerd is aangebracht of als er materiaal van slechte kwaliteit is gebruikt, moet het correct worden gerepareerd. Omdat het een doorlopende muur is zonder voegen, moet het in grote oppervlakten aangebracht worden. Daardoor wordt het contrast niet teveel waargenomen. Ook daarom is het belangrijk om een goede professional de wandafwerking te laten doen.

Geen nadelen als je kiest voor een professional

Als er gebruik gemaakt wordt van goede kwaliteitsmateriaal en het aanbrengen van beton ciré op de muur door een professional, zoals SUELO Gietvloeren, wordt uitgevoerd, dan heeft beton ciré geen nadelen. Het verschijnen van scheuren of barsten is vooral te wijten aan fouten in de fundamentele stappen in het aanbrengen van beton ciré of aan de slechte staat van de ondersteuning die dient als basis voor de nieuwe wandafwerking.

Wil je ook graag een beton ciré muur? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.