Direct een offerte aanvragen voor de lavasteen gietvloer?

Offerte aanvragen

Ontdek de perfecte lavasteen gietvloer bij SUELO

Ben je op zoek naar een krasvrije gietvloer die stijl, duurzaamheid en een unieke uitstraling combineert? Zoek niet verder! Bij SUELO hebben we de ideale oplossing voor je: een lavasteen gietvloer. Met onze uitgebreide expertise en passie voor hoogwaardige gietvloeren, bieden wij jou een vloer die zowel functioneel als esthetisch indrukwekkend is – SUELO Crete.

 

Wat is een lavasteen gietvloer? 

Een lavasteen gietvloer is een innovatieve vloeroplossing die de schoonheid van natuurlijk lavasteen combineert met de praktische voordelen van een gietvloer. Deze type vloer wordt gekenmerkt door zijn unieke samenstelling, waarbij natuurlijk lavasteen wordt vermengd met een bindmiddel zoals kunsthars. Dit resulteert in een vloer die niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook extreem duurzaam en onderhoudsvriendelijk. 

Lavasteen gietvloeren zijn ideaal voor woningen en bedrijfsruimtes, dankzij hun vermogen om zware belasting te weerstaan en hun weerstand tegen krassen en vlekken. Met de natuurlijke kleuren en textuur brengen lavasteen gietvloeren een stukje natuurlijke elegantie in elk interieur.

 

Structuur en robuustheid

De lavasteen gietvloer van SUELO is een toonbeeld van vakmanschap en innovatie, waarbij de natuurlijke kracht van lavasteen wordt gecombineerd met moderne gietvloertechnologie. Deze vloeren bestaan uit een unieke mix van hoogwaardige kunstharsen en fijn gemalen lavasteen, wat resulteert in een duurzame en slijtvaste oppervlakte. De dikte van onze lavasteen gietvloeren varieert typisch tussen de 3 en 5 millimeter, wat zorgt voor een robuuste, maar toch elegante uitstraling. Deze dikte draagt bij aan de stabiliteit van de vloer en zorgt voor een langdurige weerstand tegen dagelijkse belasting en slijtage. Het gebruik van natuurlijke lavasteen geeft elke vloer een uniek karakter.

 

Een uniek karakter

Onze lavasteen gietvloeren zijn ontworpen om een ​​statement te maken in elke ruimte. Of het nu gaat om een ​​woonkamer, keuken, kantoor of winkel, deze vloer trekt onmiddellijk de aandacht en voegt een vleugje luxe toe aan jouw interieur. Het unieke karakter van lavasteen zorgt ervoor dat elke vloer een kunstwerk op zichzelf is, met subtiele variaties in kleur en textuur die een natuurlijke en warme sfeer creëren.

Naast de esthetische voordelen biedt een lavasteen gietvloer ook praktische voordelen. Dankzij de duurzame eigenschappen van lavasteen is de vloer bestand tegen intensief gebruik en slijtage. Het is bestand tegen krassen en vlekken, waardoor het een uitstekende keuze is voor drukbezochte ruimtes. Bovendien is de vloer eenvoudig te reinigen en te onderhouden, waardoor je meer tijd overhoudt om te genieten van jouw prachtige vloer.

 

De voordelen 

  • Krasbestendig en slijtvast: onze lavasteen gietvloeren zijn ontworpen om heel lang mee te gaan, bestand tegen intensief gebruik en slijtage.
  • Naadloos en hygiënisch: met een gesloten, naadloze structuur zijn onze vloeren gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, ideaal voor een gezonde leefomgeving.
  • Ecologisch verantwoorde en duurzame keuze: de lavasteen gietvloer, met een zilveren cradle-to-cradle certificaat, is een groene keuze in vloeroplossingen.
  • Esthetische flexibiliteit
  • Eindeloos veel kleuropties: kies uit een breed scala aan kleuren, waaronder alle RAL, Sikkens en NCS kleuren, om jouw interieur perfect aan te vullen.
  • Een unieke uitstraling: elke lavasteen gietvloer is uniek, met subtiele variaties die elke ruimte een eigen karakter geven.

 

Hoe leggen we een lavasteen gietvloer? 

Het leggen van een lavasteen gietvloer is een proces dat zorgvuldigheid en precisie vereist. 

Voorbereiding van de ondergrond
Het proces begint met een grondige inspectie van de ondergrond, die schoon, droog en vrij van scheuren of oneffenheden moet zijn. Vervolgens wordt de ondergrond gereinigd om stof, vuil en vet te verwijderen.

Primer aanbrengen
De primer wordt door ons gemengd en gelijkmatig over de gehele ondergrond aangebracht. Dit verbetert de hechting van de gietvloer.

Aanbrengen van de lavasteen gietvloer
De lavasteencomponenten worden gemengd met de hars tot een massa. Dit mengsel wordt vervolgens uitgegoten over de vloer en gelijkmatig verdeeld.

Afwerking en uitharding
Na het aanbrengen van de lavasteen gietvloer wordt het oppervlak geëgaliseerd voor een gladde afwerking. De vloer moet vervolgens uitharden, waarbij de uithardingstijd kan variëren afhankelijk van de samenstelling en omgevingsfactoren.

Aanbrengen van de toplaag
Zodra de basislaag is uitgehard, wordt de toplaag gemengd en aangebracht. Deze toplaag biedt extra bescherming en kan zorgen voor een glanzende of matte afwerking. Na het aanbrengen van de toplaag moet deze volledig uitharden.

Nazorg
Na het uitharden van de vloer wordt deze door ons geïnspecteerd op eventuele imperfecties. De vloer wordt gereinigd en we geven je instructies voor het onderhoud van de lavasteen gietvloer om de levensduur te verlengen.

 

Maak een afspraak

Ervaar de schoonheid en kwaliteit van onze lavasteen gietvloeren zelf. Maak een afspraak voor een kijkje in onze showroom in Wageningen. Heb je vragen over onze gietvloeren, neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag verder bij het kiezen van jouw gietvloer.

Op zoek naar meer inspiratie?
Bezoek onze showroom.

Maak een afspraak