Vloerverwarming – infrezen

Bij bestaande vloeren kan de dekvloer gewoon intact blijven, omdat de vloerverwarming met een speciale machine in de vloer gefreesd wordt. Er worden sleuven aangebracht in een dekvloer, die vervolgens voorzien worden van buizen, waardoor warm water loopt en jouw woning verwarmt.

Verdeelsysteem

Er wordt gebruikgemaakt van een verdeler, waarop de benodigde groepen van het (laagtemperatuur) afgiftesysteem worden aangesloten. De verdelers zijn voorzien van vul- en ontluchtventielen, flowmeters, temperatuurmeters en voorbereid voor eventueel stelmotoren (M30).

De soort verdeler – VTE composiet verdeler, slimverdeler, stadsverwarming verdeler of RVS verdeler – is afhankelijk van waarop gestoken wordt; stadsverwarming, CV-ketel, hybride ketel of een warmtepomp.

Installatie

  • Om te kunnen frezen, is het belangrijk dat de cement- of betonvloer (de dekvloer) in goede staat is. Wanneer de dekvloer niet egaal genoeg is, gaan we eerst egaliseren.
  • Daarna frezen we de sleuven in de dekvloer uit met een freesmachine. Door het afzuigmechanisme gebeurt dat zo goed als stofvrij.
  • Vervolgens worden de buizen in de sleuven gelegd. Het soort verwarming (hoofd- of bijverwarming) bepaalt hoeveel afstand er tussen de sleuven zit. Daarna sluiten we de vloerverwarming aan op een verdeelsysteem.
  • Tot slot wordt de dekvloer afgewerkt en wordt de eindvloer geplaatst, zoals een gietvloer of een PVC-vloer.

Vloerverwarmingsbuis

De vloerverwarmingsbuizen zijn zuurstof diffusiedichte Poly Ethylene of Raised Temperature resistance (PE-RT) buizen conform de DIN-normering. De vloerverwarmingsbuis is opgebouwd in vijf lagen, waarbij de zuurstofdichte barrièrelaag van Etheen- Vinyl Alcohol (EVOH) intern tussen twee polytheen lagen is aangebracht. De buis voldoet aan de Duitse norm DIN 4726/4721 en de Nederlandse KIWA-KOMO beoordelingsrichtlijn BRL 5602/5607 toepassing vloerverwarming/koeling.

De gebruikte buisdiameter is 14×2.0 [mm].