Rechte PVC stroken

Ontdek de PVC vloeren bij SUELO.
We adviseren, ontwikkelen en plaatsen vloersystemen
van de hoogste kwaliteit. En dat door heel Nederland.

Offerte aanvragen Showroom afspraak

PVC stroken

PVC stroken zijn een populaire keuze voor vloeren vanwege hun veelzijdigheid en duurzaamheid, en ze zijn onderhoudsarm. PVC stroken zijn rechte planken, gemaakt van PVC. Vaak zijn deze stroken ontworpen om het uiterlijk van houten planken na te bootsen, wat zorgt voor een subtiele en natuurlijke uitstraling. Naast houtimitaties biedt het assortiment van PVC stroken van SUELO een breed scala aan designs en kleuren, waardoor er voor elke smaak en interieurstijl iets te vinden is. PVC stroken zijn er in zowel klik PVC als plak PVC.

Voordelen van PVC stroken

Rechte PVC stroken bieden de specifieke voordelen van PVC:

  • Onderhoudsarm: PVC stroken zijn eenvoudig schoon te maken.
  • Duurzaam: PVC is een slijtvast materiaal dat vrijwel bestand is tegen krassen en vlekken.
  • Geluiddempend: PVC vloeren dempen geluid, wat zorgt voor een rustigere sfeer in huis. Klik PVC heeft een geluidsreductie van wel 10 decibel, waardoor het ideaal is voor appartementen.
  • Waterbestendig: PVC is waterbestendig, waardoor het ook geschikt is voor in de keuken en het toilet. De consistentie en de toplaag van PVC stoten namelijk water af.
  • Geschikt voor vloerverwarming: PVC vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming, waardoor je een comfortabele en energiezuinige woning kunt creëren.

De keuze voor een PVC vloer is een keuze voor jaren. Welke uitstraling het beste past bij jouw persoonlijke wensen of interieur, heeft geen enkele consequentie voor de kwaliteit van het PVC; die is altijd goed.

Uitstraling van PVC

PVC kan op verschillende manieren gelegd worden. Veel voorkomend is het leggen van PVC in rechte stroken. Populaire legpatronen, zoals visgraat, walvisgraat en Hongaarse punt, zijn ook beschikbaar in PVC stroken, waardoor je vloer een unieke en verfijnde uitstraling krijgt.

PVC vloer en vloerverwarming

Wil je het comfort van vloerverwarming combineren met de PVC vloer? Bij SUELO is dat geen probleem. Dankzij de uitstekende warmtegeleiding van PVC vloeren profiteer je optimaal van de voordelen van vloerverwarming.

Wil je graag dat je PVC vloer en vloerverwarming in één keer samen wordt gelegd? SUELO biedt jou deze unieke combinatie aan. Wij leggen namelijk óók vloerverwarming. Je profiteert bij SUELO van het feit dat je slechts één aanspreekpunt hebt. Bovendien is de planning perfect op elkaar afgestemd en hoef je niet onnodig te wachten op de uit te voeren werkzaamheden. Kortom, een PVC vloer en vloerverwarming samen laten leggen is voor onze vakmensen geen probleem.

Onderhoud van een PVC vloer

PVC stroken zijn eenvoudig te onderhouden. Regelmatig stofzuigen en dweilen is voldoende. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen. Daarnaast zijn er nog een paar tips om de vloer er zo lang mogelijk mooi uit te laten zien: gebruik viltdopjes onder de stoel- en tafelpoten, en verwijder direct het zand, want dat kan leiden tot krassen.

Kom langs bij SUELO

PVC stroken variëren in dikte en toplaagdikte, waarbij geldt dat een dikkere toplaag over het algemeen leidt tot een langere levensduur van de vloer. PVC stroken zijn er in verschillende lengtes en breedtes. Afhankelijk van de ruimte waar de PVC vloer gelegd wordt, kunnen wij je daar ook over adviseren. Sowieso is een PVC stroken vloer geschikt voor elke denkbare ruimte: van woonkamer en slaapkamer tot winkel en kantoor.

Ben je op zoek naar inspiratie en wil je graag goed advies? Plan vandaag nog een showroom afspraak.

Op zoek naar meer inspiratie?
Bezoek onze showroom.

Maak een afspraak