5 factoren die de kosten van je gietvloer beïnvloeden

Bij het overwegen van een gietvloer voor je woning of bedrijfsruimte is het belangrijk om op de hoogte te zijn van kosten. De kosten van een gietvloer kunnen afhankelijk van verschillende factoren variëren. In dit artikel vind je 5 factoren die van invloed zijn op de kosten van een gietvloer. 

1. Type gietvloer

Als eerste is het type gietvloer een factor die van invloed is op de kosten. Er zijn verschillende typen gietvloeren. Ieder type heeft zijn eigen kenmerken en sterke punten. Bij SUELO hebben we de SUELO Pure,  SUELO Flow, SUELO Grain, SUELO Cork en de SUELO Crete (lavasteen). Het materiaal van het gekozen type gietvloer is een van de belangrijkste factoren die de prijs per m2 bepalen.

2. Grootte oppervlak

Daarnaast speelt de grootte van het oppervlak waarop de gietvloer aangebracht zal worden een belangrijke rol bij het bepalen van de kosten voor de gietvloer. Grotere ruimten vereisen meer materiaal en werk, wat kan resulteren in een hogere totaalprijs.

3. Complexiteit van het werk

De complexiteit van ruimtes speelt ook een rol in het bepalen van de kosten. Ruimtes met hoeken, nissen of onregelmatige vormen vergen extra tijd en moeite bij het gelijkmatig leggen van de gietvloer. Dit kan de prijs per m2 van je gietvloer beïnvloeden. 

4. Staat van de ondervloer

Een andere belangrijke factor die invloed heeft op de kosten van een gietvloer is de staat van de ondervloer. Als de ondervloer beschadigd of niet volledig vlak is, kan het nodig zijn om deze eerst te egaliseren voordat de gietvloer gelegd kan worden. Dit proces brengt extra kosten met zich mee voor de benodigde materialen en arbeidsuren.

5. Afwerking

Tot slot speelt de gewenste afwerking een belangrijke rol bij het bepalen van de uiteindelijke kosten. Afwerking is belangrijk om je vloer te beschermen tegen vuil, vocht en slijtage. De keuze voor een bepaalde afwerking kan de prijs per m2 beïnvloeden vanwege de materialen en arbeid die nodig zijn om het gewenste resultaat te realiseren. 

Persoonlijke offerte

Heb je je wensen voor je gietvloer in beeld en wil je graag weten wat de kosten daarvoor voor je zullen zijn aan de hand van deze factoren? Neem contact met ons op voor meer informatie of vul ons offerteformulier in voor een persoonlijke prijsopgave. Zo kun je vol vertrouwen kiezen voor de juiste gietvloer oplossing binnen je budget.