Hoe maak je een gietvloer schoon?

Een gietvloer is niet alleen een trendy en moderne keuze voor je interieur, maar ook een duurzame en gemakkelijk te onderhouden vloerbedekking. Met de juiste zorg en aandacht kan je gietvloer jarenlang stralend blijven. Of je nu net een nieuwe gietvloer hebt laten leggen of al een tijdje van de voordelen geniet. Hieronder 6 handige tips om je gietvloer schoon te maken en in topconditie te houden.

7 tips om je gietvloer stralend schoon te houden

  1. Regelmatig stofzuigen en vegen: stof en vuil kunnen zich na verloop van tijd ophopen op je gietvloer, waardoor deze er dof en minder aantrekkelijk uit kan zien. Gebruik regelmatig een zachte bezem of een stofzuiger met een zachte borstel om stof, kruimels en ander los vuil te verwijderen.
  2. Mild dweilen: dweil je gietvloer wekelijks met een zachte, vochtige dweil. Gebruik lauw water en voeg een milde pH-neutrale vloerreiniger toe. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen, bleekmiddelen of azijn, omdat deze de afwerking van de vloer kunnen beschadigen.
  3. Gemorste vloeistoffen direct opruimen: om vlekken en mogelijke schade te voorkomen, is het van groot belang om gemorste vloeistoffen onmiddellijk op te ruimen. Dep de vloeistof voorzichtig met een absorberende doek om te voorkomen dat het zich verspreidt en in de vloer trekt.
  4. Voorkom schurende materialen: schurende materialen, zoals grof zand en harde borstels, kunnen krassen en beschadigingen op je gietvloer veroorzaken. Plaats deurmatten bij de ingangen om het meeste vuil buiten te houden en vermijd het gebruik van schurende schoonmaakgereedschappen.
  5. Bescherm tegen meubels: plaats viltjes onder meubelpoten om krassen en slijtage op de vloer te voorkomen wanneer je meubels verschuift. Dit voorkomt ook dat meubels direct contact maken met de vloer en eventuele permanente afdrukken achterlaten.
  6. Periodieke grondige reiniging: naast je reguliere schoonmaakroutine is het aan te raden om periodiek een grondige reiniging uit te voeren. Gebruik een speciale gietvloerreiniger volgens de instructies van de fabrikant om diepere reiniging en het verwijderen van opgebouwd vuil te vergemakkelijken.
  7. De levensduur van je gietvloer maximaliseren: het is belangrijk om naast regelmatig schoonmaken ook aandacht te besteden aan langdurige bescherming. Denk hierbij aan het periodiek aanbrengen van een beschermende coating of het gebruik van specifieke onderhoudsproducten die de vloer beschermen tegen UV-straling en slijtage.

Behoud van de schoonheid en functionaliteit van de gietvloer

Door deze 7 eenvoudige tips toe te passen, kun je ervoor zorgen dat je gietvloer er langdurig prachtig blijft uitzien. Een regelmatig en zorgvuldig onderhoudsschema zal niet alleen de levensduur van je vloer verlengen, maar ook bijdragen aan de algehele uitstraling van je interieur. Vergeet niet dat een beetje preventief onderhoud zorgt voor het behoudt van de schoonheid en functionaliteit van je gietvloer. Onze schoonmaak tips zijn ook geheel afgestemd op onze gietvloeren: Pure, Flow, Grain, Cork en Crete (lavasteen).

Advies nodig van onze specialisten?

Twijfel je hoe je jouw (SUELO) gietvloer het beste kunt schoonmaken? Heb je specifieke vragen over het kiezen van de juiste gietvloer voor jouw ruimte,  of wil je meer weten over de combinatie van een gietvloer met vloerverwarming? Onze specialisten bij SUELO staan klaar om je te voorzien van deskundig advies. Met jarenlange ervaring en kennis van gietvloeren, helpen we je graag bij het maken van de beste keuze voor jouw woning of bedrijfsruimte. Of het nu gaat om advies over kleuren, materialen, onderhoud of installatie, ons team biedt persoonlijke begeleiding en ondersteuning om aan al jouw wensen te voldoen. Neem contact met ons op of maak direct een afspraak. Wij adviseren je graag.