Gietvloer prijs

Wil je graag een gietvloer in je woning, kantoor of winkel, maar ben je benieuwd wat de prijs is voor een gietvloer? In dit artikel gaan we dieper in op de factoren die de prijs van een gietvloer beïnvloeden en wat je kunt verwachten qua kosten.

Verschillende factoren beïnvloeden gietvloer prijs

Een gietvloer is een populaire keuze voor zowel woningen als commerciële ruimtes vanwege de vele voordelen die het biedt. Het is een naadloze vloer die gemakkelijk te onderhouden is, een moderne uitstraling heeft en duurzaam is. Er zijn verschillende factoren die de prijs van een gietvloer beïnvloeden, waaronder de soort gietvloer, de oppervlakte en of speciale afwerkingen gewenst zijn.

Soort gietvloer

De soort gietvloer die je wilt, bepaalt sterk te prijs. Onze gietvloeren zijn beschikbaar in 5 verschillende uitvoeringen:

Elke uitvoering heeft zijn eigen kenmerken en sterke punten. Onze gietvloeren zijn opgedeeld in drie verschillende gradaties op het gebied van kwaliteit, afgestemd op de behoeften en wensen die je hebt: BIO, SOLID en URBAN.

SUELO BIO is geproduceerd vanuit een duurzame visie. Het is een unieke ecologische kunstharsvloer. De elastische basis van deze topsegment vloer voelt behaaglijk aan en zorgt ongekend comfort. Zowel de giet- als de laklaag van deze vloer zijn UV-bestendig, waardoor de vloer kleurvast is. De SUELO BIO is geschikt voor woningen, appartementen, showrooms en kantoren.

De SUELO SOLID heeft dezelfde premium kwaliteiten als SUELO BIO, maar is op klassieke wijze geproduceerd. De elastische basis voelt zacht aan en zorgt voor ongekend comfort. Ook de SOLID is uitstekend geschikt voor woningen, appartementen, showrooms en kantoren.

De SUELO URBAN is robuust en de beste keuze wanneer maximale slijtvastheid van groot belang is, bijvoorbeeld in winkels of kantooromgevingen waar heel veel wordt gelopen. Voor woningen is SUELO URBAN een budgetvriendelijke gietvloer zonder concessies te doen aan kwaliteit of uitstraling. De laklaag is UV-bestendig; de gietlaag niet. Hierdoor kan de vloer onder invloed van de zon iets verkleuren. Door een extra laklaag aan te brengen verkleinen we de kans op verkleuring aanzienlijk.

Grootte van het oppervlak

De grootte van het oppervlak heeft ook invloed op de gietvloer prijs. Hoe groter de oppervlakte, hoe hoger de totale kosten zijn. Dit komt, omdat er meer materiaal nodig is en de installatie langer duurt. Het is ook belangrijk om te overwegen of er extra voorbereidend werk nodig is, zoals het egaliseren van de ondervloer of het verwijderen van oude vloerbedekking.

Complexiteit ontwerp

De complexiteit van het ontwerp kan ook invloed hebben op de prijs van een gietvloer. Een eenvoudig ontwerp met één kleur kost minder dan een complex ontwerp met meerdere kleuren en patronen. Bovendien kunnen speciale afwerkingen, zoals antislip en een glanzende afwerking, de kosten verhogen.

Advies op maat

De prijs van een gietvloer kan variëren van circa € 50 tot € 150 per vierkante meter. Dit is een brede prijsklasse, maar het toont aan hoeveel factoren invloed hebben op de prijs van een gietvloer. Het is belangrijk om te onthouden dat een gietvloer een investering is voor de lange termijn en waar je jarenlang plezier van hebt. Het is dus de moeite waard om te investeren in een kwaliteitsvloer die aan je behoeften voldoet.

Wil je graag weten wat je voor een gietvloer van SUELO betaalt? Vraag vrijblijvend een offerte bij ons op.